За нас

za nas

Ние сме Светлана и Христо. Години наред живяхме и работихме в Латинска Америка. Когато човек живее в чужбина дълго време, усещането към българското се изостря особено. През една от ваканциите ни в България попаднахме в село Косово и то ни плени завинаги – с тишината и спокойствието си, с калдъръмените улички, с типичните родопски къщи, разхвърляни по хълмовете.
Когато решихме да се върнем в България и сменим начина си на живот, нямаше съмнение, че това ще е Косово. И така, с активното участие на наши роднини и приятели, се роди комплекс „Косовските къщи” – изграден с много труд и любов, с желание да се запази и предаде българското. Той е много скъп за нас, той е част от нас.
С удоволствие посрещаме нашите гости и се опитваме да им предадем това усещане, да им покажем автентичността на родопската атмосфера и красотата на природата, за която милеем и се стараем да съхраним. И много от тях са вече наши приятели и се връщат отново и отново, почувствали същото магнетично привличане на Родопа. Заповядайте и вие!

 

55500720_1249964568489030_4991185330087395328_n


Мили приятели, нa 27 март 2019 г. ни напусна нашият обичан съпруг, баща и стопанин на “Косовските къщи” – Христо. Ще го помним завинаги усмихнат, енергичен и подкрепящ. Празнината след него е голяма. Светъл път!