Елиновската Къща

Елиновската къща е кацнала на върха на Турската махала – едно от най-високите места в селото и изгледът от нея е великолепен. В нея някога се е помещавало първото килийно училище на селото. Тя също е обявена за паметник на културата.


За да стигнете до къщата трябва да изкачите пеша около 120 м по калдъръмената пътека, но си заслужава: очаква ви обширно покрито барбекю, където да си починете и да се насладите на красивия алпинеум, на прекрасната гледка към цялото село и околните планини, на песните на птиците в близката гора. А багажът ще пристигне с лифта.

Това е най-малката ни къща: състои се от три апартамента тип мезонет, всеки с отделен вход. Двата са в голямата сграда и имат всекидневна с разтегателен диван, кухненски бокс (оборудван с хладилник, микровълнова печка и ел. кана), кът за хранене и тоалетна на долния етаж, голяма спалня със санитарен възел – на горния. В бившата плевня е разположен третият, така нареченият „младоженченски” мезонет – със спалня на долния етаж и всекидневна с голям чардак на горния етаж. Това е най-обширната всекидневна и освен миндери, кът за хранене и кухненски бокс има изградена и вътрешна камина.

Ако искате да прекарате няколко дни далече от света, сами или с компания, то може да наемете един мезонет или цялата къща. И даже няма нужда да идвате в ресторанта – вашите поръчки ще пристигнат с лифта.
 
В Галерията можете да разгледате стаите и да се уверите в тяхната автентичност и уникалност:
 


 
Кратка видео-разходка из Елиновската Къща: